changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels.se

Tävla med din hund!

Hundiversum Hunddagis

Skriven av Skriven den 30 jan, 2018

Drömmer du om att tävla med din hund?
Vet du vart du hittar alla tävlingar? 

Skillnaden mellan officiell och inofficiell utställning:

  • Den största skillnaden är att resultatlistorna från officiella utställningar registreras i Svenska Kennelklubbens hunddatabas. Dessa resultat visas på onlinetjänst Hunddata och meriterna är underlag för svenskt championat och titlar. Till skillnad från resultaten från inofficiella utställningar som inte sparas någonstans och vars meriter kan inte användas vid till exempel championatansökan.
  • Arrangerande klubb måste ansöka om officiell status på utställningen och dessa utställningar måste följa SKK´s regler. Läns- och specialklubbar samt vissa rasklubbar har rätt att ansöka om officiell utställning. Vilka hundraser som får vara med beror på vilken arrangören är. På officiella utställningar kan hunden vinna CK (certifikatkvalité) och certifikat (cert). Ett eller flera cert krävs för att din hund ska bli svensk utställningschampion.
  • Inofficiella hundutställningar kan alla klubbar arrangera och ska följa SKK anvisningar som finns för utställningar som inte stambokförs. Arrangören bestämmer själv vilka hundraser som kan delta på sin inofficiella utställning. Dessa evenemang är ofta lite mindre och väldigt roligt att delta på som träningsutställning. Här kan du få värdefulla tips på vägen mot officiella hundutställningar.