changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels

Täby Hundpensionat mitt i Stockholms natur

Hundens andra hem i Stockholm! Förutom hunddagis runt om i Stockholm, så erbjuder Changdobels även hundpensionat i vackra Täby. Kort omväg t.o.f Arlanda

changdobels ikon

Lämna din hund i trygga händer hos Changdobels Alla hundars dröm i Stockholm!

Nedan följer information om Changdobels, Täby hundpensionat. För info om Täby hunddagis eller någon annan av våra hunddagis-enheter, hitta närmare dagis på sidan hunddagis.

Spepla upp ikon

Se filmen

Vad tycker våra kunder om Changdobels, Täby Hundpensionat

Parkliknande tomt beläget i natursköna omgivningar i Täby Kyrkby

En kort omväg till och från Arlanda, vid en liten sjö i utkanten av Stockholm i centrala Täby ligger idylliska Changdobels omgiven av skog och ängar. Sveriges "bästa" och "överlägset finaste" hundpensionat tycker vi.

Mer om tomten

Känn dig trygg när du åker iväg! Trygga hundar med professionell & kunnig personal

För oss är det viktigt att erbjuda era hundar personlig och kärleksfull omvårdnad på alla Changdobels hundpensionat och hunddagis. Hundarna ska känna sig trygga och ha roligt hos oss på Changdobels. Ni kan känna full tillit när ni lämnar era ”pälsklingar” hos oss.


Eget rum med egen utegård. Täby hundpensionat

Boende i ombonade rum på Täby Hundhotell

På hundpensionatet är vi noga med att sätta varje hunds säkerhet först. Vi lär känna din hund och studerar egenskaperna noga för att hitta det bästa boendearrangemanget. På Changdobels Hundpensionat kan man bo ensam eller ihop med en kompis.

Öppettider, reception & butik

Måndag - Söndag
07:00 - 18:00

Öppettider, hämtning & lämning

Måndag - Söndag
8:30 - 10:00
17:00 - 18:30

Changdobels ikon

Pensionatsval

Vad passar din hund?

Vi har tagit fram olika alternativ för din hund. Vill du bara ha din kompis hos oss över dagen, eller vill du kanske göra vistelsen lite extra lyxig? Det finns alternativ som passar alla fyrbenta vänner.

S M L
fr. 399 kr fr. 449 kr fr. 479 kr

*För priser aktuell period, gör en bokning

Valpis
+300 kr
  • Rum med egen rastgård.

    • 2 Promenader

    • 4 Utsläpp i egen gård

    • Utesläpp i rasthage i mån av tid

  • 2 Måltider

  • Social stimulans

Läs mer Boka nu
Vuxen 500 kr/dag
Valp 600 kr/dag
Högsäsong +100 kr/dag
  • Rum med egen rastgård

    • 2 Promenader

    • 4 Utsläpp i egen gård

    • Utesläpp i rasthage i mån av tid

  • Måltid ingår inte, 1 Måltid för valpar

  • Social stimulans

Läs mer Kontakta oss
Info hundpensionat priser

Hundhotell Prisinformation

  • Priset gäller per påbörjad kalenderdag. En hund som checkar in en torsdag och checkar ut en fredag betalar alltså för 2 dagar.
  • Alla priser inkl. moms 25%.
  • En hund blir ”vuxen” när den passerar 6 månaders ålder.
Hundpensionat rabatter

Hundhotell Rabatter

  • Alla våra hunddagis kunder ges 15% rabatt på hundpensionat och behandlingar.
  • Rabatt om flera hundar tillsammans eller mycket lång vistelse enl. ök.
Viktig information hundpensionat

Hundhotell Viktig information

Vaccination

Högsäsonger och högtider

Tipsa dina vänner om oss

Ge din hund en behandling

Klo, bad och öronrensning paket finns tillgängligt för alla våra dagishundar.

Våra behandlingar

Veterinärtjänster utförda under vistelsen

Vård där hunden känner sig trygg

Läs mer

Du vet väl att vi har flera hunddagis runt om i Stockholm

Våra hunddagis

Instagram

Senast bilder från Täby Hundcenters instagram flöde

Helene Nehrfors Platschef | Changdobels, Täby

Helene Nehrfors, Platschef Changdobels, Täby hunddagis & hundpensionat
Hurtta för aktiva hundar
Orbiloc Dual Safety Light
Four Friends: hundgodis, hundfoder, hundschampo etc
Acana: hundfoder och hundgodis
Mush Barf:  Färsk frys hundfoder
Dogman: hundBäddar, hundkoppel, hundben, hundgodis
Hugo Celine
Changdobels ikon

Frågor & Svar hundpensionat

Vad har andra frågat?

Då hundar är vanedjur mår de många gånger bättre av de stadiga rutiner vi kan erbjuda på pensionatet. Vi har professionell personal med vana av alla möjliga olika raser och risken är mindre att hunden återvänder med olater efter vistelsen. Och känns det inte lite bättre att veta att hunden tas om hand av folk som vet hur de ska agera i en nödsituation rörande hunden?

För vissa känsliga hundar är det att rekommendera ett besök innan pensionatvistelsen. Där får de nosa lite på omgivningarna och etablera en kontakt med personalen. Då finns även tillfälle att diskutera med ägaren om hundens personlighet för att kunna göra vistelsen så angenäm som möjligt. Under receptionstid finns inte alltid tid till längre samtal.

I vissa fall kan det även vara en god idé att boka in hunden över dagen eller över en natt för att se hur det fungerar.

Hundar som tidigare varit på pensionat och/eller hunddagis brukar inte behöva göra ett besök i förväg.

Lika väl som man vill se hur ens barns dagis ser ut vill man veta hur hundens pensionat ser ut. Tyvärr är det så att hundarna reagerar väldigt starkt på främmande människor i och runt pensionatet. De ser pensionatet som sitt revir och blir oroliga och högljudda, i vissa fall aggressiva och det tar lång tid att lugna dem igen. Därför får utomstående inte komma in i pensionatet och ej heller gå bakom planket för att hälsa på hundar i rasthagarna.

Varje hund har sitt eget rum förutom de som inkvarteras tillsammans, t.ex. två hundar från samma familj. Om det fungerar försöker vi att sammanföra två eller flera hundar - det blir ju så mycket roligare tillsammans med en kompis. I allra bästa fall lyckas vi kombinera en hel liten flock som kan leka och bo tillsammans. I övrigt bor och promeneras hundarna separat så det finns inget krav på att hunden skall fungera i grupp för att kunna inkvarteras hos oss.

Hundarna bor i rum med väggar som skiljer dem från varandra vilket ger en lägre stressnivå jämfört med burar där hundarna ser varandra hela tiden. Varje rum har en dörr som leder ut till rastgårdarna där de kan hälsa på varandra genom gallret.

Pensionatet är bemannat 24 timmar om dygnet alla årets dagar.

Hellyx är ett tillval som innebär att hunden får bo uppe i bostadshuset dygnet runt. Den får promenader som vanligt och oftast finns någon av personalens hundar att leka med. Halvlyx innebär att hunden får sitt eget rum nere i pensionatet där den vistas på dagarna och får komma upp till bostadshuset på kvällar och nätter för att sova med personalen.

Om hunden vantrivs försöker vi i första hand se om det är så att den blir gladare av att bo med en kamrat. I annat fall kan vi avgöra att det är bättre för hunden att bo halv- eller hellyxinkvarterad och konsulterar ägaren i fråga om det och om tips för att få hunden att trivas.

Hundarna får två promenader om dagen. Vi har längre rundor och kortare rundor beroende på hundens behov. Utöver detta släpps de ut i sina privata rastgårdar minst 4 gånger om dagen (om sommaren står dörrarna vanligtvis öppna hela dagen) och därtill försöker vi enligt ett roterande schema släppa ut dem i någon av de stora rasthagarna för lek och bus.

Vi promenerar på stigar i skogen vid det populära friluftsområdet Fågelsången som ligger inte långt från pensionatet.

Vi promenerar ett rum i taget. Om det är en hund som bor ensam så får den promenera ensam. Bor två eller tre hundar tillsammans så får de promenera tillsammans. Detta för att undvika konflikter mellan hundar av skiftande kynne.

De flesta hundar klarar regn och kyla men de som fryser har oftast med sig regnkappa eller täcke för att hålla dem varma och torra medan vi promenerar som vanligt. Hundarna måste rastas oavsett väder.

Pensionathundarna får ett torrfoder av märket Four Friends. Om någon inte skulle tycka om fodret blandar vi lite blötfoder i så brukar det slinka ner. Fodret ingår i priset men det går också bra att ta med eget foder till sin hund.

Alla i personalen är vana att medicinera hundar. Allt ifrån tabletter dagligen till att smörja med kräm eller till och med ge insulinsprutor. Om medicinen av någon anledning skulle ta slut så kontaktar vi veterinär för att få ett nytt recept att hämta ut och ägaren debiteras i efterhand.

Ja det går bra att lämna med eget foder, med fördel portionsförpackat.

Är situationen akut kör vi givetvis hunden till veterinären omgående och försöker att kontakta ägaren under tiden. I annat fall försöker vi kontakta ägaren för att höra hur de vill att vi hanterar saken. Om ägaren inte går att nås gör vi en egen bedömning och kör hunden till veterinären om så behövs. Där ser vi till att hunden får vård och antingen direktreglerar kostnaden eller debiterar ägaren i efterhand. Detsamma gäller för eventuella medicinkostnader.

Javisst! Säg till oss så lägger vi gärna upp bilder och filmer av hundarna på vår Facebooksida.

Ja. Ibland börjar tikarna löpa under tiden de är inkvarterade och vi kan ju inte gärna skicka hem dem om husse och matte är utomlands. En tik som löper får bära ett rosa halsband för att alla i personalen ska se på avstånd vem som löper och ej.

Löptikar bor vanligtvis ensamma, såvida de inte visar sig fungerar med någon tik eller kastrerad hane, vilket tyvärr tillhör ovanligheterna.

Nej, vi har inga krav på kastrering eller sterilisering.

Vi tar emot alla raser och även omplaceringshundar och sk "problemhundar". Vi har god erfarenhet av Amstaff, Fila Brasileiro, Estrela mfl. Genom att anpassa sig lite efter hundens behov brukar det gå att ordna allt till det bästa. Eftersom vi har möjlighet att hålla aggressiva hundar avskilda från övriga pensionatgäster behöver ingen oro över konfrontationer uppstå, däremot förbehåller vi oss rätten att neka hundar som är aggressiva mot personalen.

För att vi ska ta emot en hund bör den vara vaccinerad mot Parvovirus och Kennelhosta. Parvovirusvaccinet (förkortat DHP) räcker i 3 år medan Kennelhostan (förkortas Pi) bör förnyas årligen. Utan giltigt vaccinationsintyg kan vi inte ta emot hunden. Mot en tilläggskostnad kan vi åta oss att ta hunden till veterinären för vaccination vilken ägaren bekostar om det finns tid annars får kunderna göra det själva.

Egentligen behöver hunden inte ha med sig någonting förutom sitt vaccinationsintyg. Vi håller med fällar, bäddar, filtar och skålar, koppel och leksaker. Många vill att hunden ska ha en filt som luktar "hemma" men trots att husse/matte tycker att det känns tryggt för hunden så bryr de sig själva sällan om det då det finns så många andra lukter som är mycket mer spännande. Om ni lämnar med filt eller dyna så se till att den går att tvätta och tumla då det som bekant händer olyckor ibland. Om ni skickar med hunden mat så underlättar det väldigt mycket om ni portionsförpackar måltiderna i påsar.

Tänk på att ta farväl av hunden innan ni går in i receptionen. Utdragna avsked kan resultera i att hunden blir orolig och får en dålig start på pensionatvistelsen. Helst skall hunden inte lägga märke till att husse/matte inte längre är närvarande.

Ja vi tar emot valpar. Vi har vana även av valpar då vi har "valpis" i kortändan av bostadshuset. Vi tar dock inte emot valpar under 3 månaders ålder då de måste ha fått sina vaccinationer för att få checka in.

Vi har varken en över eller undre tidsgräns på inkvartering. En natt eller ett år går lika bra. Då vistelsen är uppåt ett par månader kan viss rabatt ges enligt överenskommelse.

Ja vi tar emot daghundar, både strödagar och lite längre sammanhängande perioder.

Pensionathundarna bråkar väldigt sällan då de bor enskilt utom i de fall vi bedömer det lämpligt att låta flera hundar träffas. Detta sker då oftast genom att vi tar dem på promenad i koppel och sedan låter dem träffas lösa i hagen under uppsikt.

Med hyra, foder, kontinuerliga reparationer liksom löner, sociala avgifter, skatt och moms blir intäkterna per hund inte särskilt stora. Kort sagt skulle vi inte kunna driva verksamheten utan de priser vi har idag, men vi tror att ni ägare uppskattar att vi har bra anställningsvillkor, vilket borgar för glad och engagerad personal och hög personaltäthet.

Changdobels hundpensionat håller öppet alla dagar om året. Receptionstiderna då pensionathundar kan hämtas och lämnas är 08.30 - 10.00 samt 17.00 - 18.30. Detta gäller vardag som helg.

Våra rutiner är väl planerade och vi har inte möjlighet att tillmötesgå önskningar om hämtning och lämning annat än under receptionstiderna 08.30-10.00 resp 17.00-18.30.

Om hämtning och lämning absolut måste ske på annan tid, kontakta personal och se om ni kan komma fram till en överenskommelse. Detta är endast möjligt under Täby hundcenters öppettider 6.30-18.30 och sker då mot en extra avgift.

Javisst! Vi utför tillvalstjänster såsom bad, kloklipp, och öronrensning.

Vi kan hämta och lämna hundar enligt överenskommelse mot en extra avgift.

Ja, vi erbjuder 10% rabatt vid incheckning av två hundar, förutsatt att dessa kan dela rum, 15% för tre hundar osv beroende på antal. Mängdrabatten gäller endast om hundarna kommer från samma ägare och inte om två hundar känner varandra och delar rum.

Det finns alltid minst en person närvarande på pensionatet alla tider på dygnet. Vanligtvis fler än en då flera i personalen veckopendlar.