changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels.se

Träningstips till våra kära hunddagisgäster

Changdobels Magasin

Skriven av Skriven den 05 apr, 2017

Nu är äntligen våren här och vi har haft toppenväder!

Vi får ibland förfrågan av er kunder vad ni kan göra hemma för att förenkla arbetet för oss här på dagis. Vissa saker är minst lika viktiga att ni tränar hemma som att vi tränar det här. Att alla har samma regler gör det enklare för hundarna att förstå och faktiskt lyckas. Här kommer några enkla träningstips till dig som vill förenkla vardagen för oss på dagis!

Koppelträning
Träna mycket kontaktövningar och lär hunden att gå fint i kopplet utan att dra. Att gå med hundar kräver inte bara styrka utan en hel del skicklighet och teknik.  

Att vänta
Lär hunden att sitta fint och vänta medan du öppnar dörrar, låt hunden inte passera dörren förrän du givit varsågod. Hunden skall sedan lugnt passera dörren tillsammans med dig.

Ta på och av halsband
Låt hunden sitta fint och vänta medan du tar på och av koppel. Att ha en hund som fladdrar runt i kopplet är inte speciellt svårt men att ha fem stycken ivriga hundar gör det hela lite mer komplicerat.

Ensamhetsträning
Innan ni börjar dagis är det bra om ni tränat hundarna att vara ensam i ett rum en liten stund, och att börja i hemmet är alltid en fördel där hunden redan känner sig trygg. Börja aldrig ensamhetsträning när hunden är pigg och har mycket energi i kroppen. Gå gärna en långpromenad innan eller ha ett lydnadspass på gården för att ge din hund bästa förutsättningar att lyckas.

Inkallning
Lär hunden komma när du ropar!

Mycket av detta kan du få hjälp att lära hunden på våra kurser 2017!

Läs mer här