changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels

Av 22 feb, 2018

Finns snart på ditt hunddagis!  

Vi har fått äran att börja sälja Douxo-serie. Detta är en serie som säljs av veterinärer och apoteket, produkterna är noga testade och godkända och givetvis rekomenderas utav veterinärerna. 

En hudvårdsserie med innovativa innehållsämnen och unika beredningsformer som gör komplex hudvård enkel. Passar till hund, katt, häst och gnagare.

Hudens skyddsbarriär är ett känsligt ekosystem som behöver omvårdnad och underhåll. DOUXO innehåller ämnet phytosphingosine, som är en naturlig beståndsdel i överhuden och som reparerar, dämpar och balanserar hudbarriärens ekosystem. Detta ämne, liksom seriens praktiska beredningsformer gör DOUXO unikt på marknaden.

Fyra delserier med specifika aktiva innehållsämnen för olika hudtyper

 • DOUXO® Pyo
  Balanserar och återfuktar oren hud, tex svamp 
 • DOUXO® Calm
  Balanserar och lindrar känslig hud
 • DOUXO® Seb
  Balanserar mjällig hud och tar bort dålig lukt
 • DOUXO® Care
  Mild rengöring med balsameffekt vid daglig pälsvård

Praktiska beredningsformer som passar alla

Studier har visat att endast 23% av djurägare utförde alla ordinerade schamponeringar för hudvårdsproblem. DOUXO hudvårdserie erbjuder därför beredningsformer som är lika effektiva som schamponering, men som inte kräver att djuret badas varje gång.

Schampo, mousse och micro-emulsion spray

Vid långvariga hudvårdsproblem hos patienter kan man efter inledande bad med DOUXO Schampo byta till att använda DOUXO Micro-Emulsion Spray eller DOUXO Mousse. Djurägaren slipper bada djuret varje gång och ger därför ökade förutsättningar för att fullfölja veterinärens rekommendation.

Pads

DOUXO Pads är indränkta bomullspads som bidrar till enklare och skonsammare rengöring, även vid mer svårtillgängliga ställen som exempelvis hudveck.

Serum spray

DOUXO Calm Serum används på lokalt känslig hud, som exempelvis vid insektsbett. Den återställer hudens barriärfunktion och balanserar den lokala mikrofloran. Verkar svalkande på huden och bildar en skyddande hinna. Att använda Douxo Serum Spray innebär att du inte behöver röra vid den påverkade huden.

Spot-on

DOUXO Spot on har en hög koncentration av ämnet phytosphingosine. Lösningen lagras i talgkörtlarna och utsöndras gradvis under 7 dagar. Ska alltid placeras på intakt hud och har effekt inom en 30 cm radie från applikationen. Används med fördel på lokal mjällig hud samt på djur med lokala områden av extremt torr hud och svårbadade djur. 

Auricular lotion

DOUXO Auricular Lotion är en mild och skonsam micellösning med effektiv rengörande verkan vid öronrengöring. Den löser effektivt upp fett och bidrar därför till att smuts, som döda hudceller och öronvax, lätt kan torkas bort.

Tryck på bilden för mer info!