changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels

Fästingarna har kommit! Tänk på att skydda din hund i sommar

Danderyd Hunddagis hundblogg

Av 20 apr, 2018

Nu har fästingarna kommit tillbaka!

Tänkte passa på att påminna alla om att skydda sin hund från fästingarna. Idag finns olika alternativ som kan hjälpa hundarna att slippa fästingarna. Kontakta din veterinär eller närmaste apotek för att se vad som passar just din hund! Alternativ som finns är bl.a. tabletter, ultraljud, fästinghalsband mm.  

Ett tips är att använda en klädroller och rolla hunden efter varje promenad där färsningara eventuellt funntis, då fästningarna fastnar på rollern istället för inomhus. 

Vi vill passa på att informera våra dagiskunder att om er hund har fästinghalsband som inte är gjort utav naturliga ofarliga medel, så tar vi av halsbandet under dagen på dagiset, detta på grund av att vi inte kan riskera att någon av hundens rumskompisar får i sig halsbandet.  Detta är utav en naturlig orsak, många av våra hundar bråttas, smånaggas och leker mycket med munnen eller helt enkelt pussar för att pyssla om sina vänner. Därför är det ej ok att ha något giftigt runt sin hunds hals som dens kompisar kan få i sig. 

Du hittar giftfira alternativ i våra butik!