changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels.se

Rehabcenter öppnar snart på Danderyd hunddagis

Danderyd Hunddagis

Av 31 jan, 2019

Vecka 22 kör vi äntligen igång!

Nu är äntligen byggnationen av Changdobels Rehab snart klar! Efter mycket planering, ombyggnationer och justeringar är vi äntligen i mål – Vecka 22 öppnar Changdobels efterlängtade rehabcenter på Changdobels, Danderyd hunddagis!

Ett center som är en fortsatt utveckling av Changdobels satsning på hälsovård och riktat till alla hundar som är i behov av rehabilitering, men som också kommer erbjuda hälsoundersökningar, rörlighets- och motionsträning, rådgivning och mycket mer.

Hundfysioterapeut & Veterinär

Cassandra som är utbildad hundfysioterapeut kommer tillsammans med Changdobels egen veterinär Giulia Li Donni hålla i all träning och utföra behandlingar som kommer kunna individanpassas efter alla ändamål.

Bokning och uppföljning

Du som kund kan likt andra tjänster starta ett abonnemang eller boka enstaka tillfällen där ni tillsammans lägger upp en plan för just din hund.

Alla kommer också få en personlig träningslogg där varje tillfälle antecknas för att enkelt kunna följa upp utveckling och progression. Behöver din hund exempelvis ett schema för att bygga muskler eller gå ner i vikt går detta således att skräddarsy helt efter era önskemål. Du som dagiskund har därtill möjligheten att låta rehaben ske under tiden hunden är på dagis och väljer sedan själv hur ofta detta ska ske; där alltifrån daglig rehabilitering till vecko- eller månadsvis går att boka.

hundrehab treadmill

Rehabilitering och friskvårdsträning

För rehabilitering och friskvårdsträning kommer vi erbjuda vattenträning – sk. water-treadmill – som är en vattenburen träningsform där hunden går på ett rullband i vatten. Denna typ av träning har varit en mycket framgångsrik rehabiliteringsform för många olika sorters skador och ledproblem under många år. Fördelen till skillnad från traditionell simning är att hunden här måste använda alla fyra benen för att ta sig framåt och inte bara frambenen. Vattnet i sig ger ett motstånd samtidigt som det avlastar lederna, vilket gör att musklerna mjuknas upp och hundens rörelsemönster kan kontrolleras. Detta stärker på sikt hela den längsgående rygg- och benmuskulaturen, stimulerar hela rörelseapparaten och är dessutom avslappnande. Vattennivån och hastigheten kan sedan regleras för att skapa en helt individanpassad träning vilket ökar förutsättningarna för en bra rehabilitering.

Även hundar som inte är så förtjusta i att bada brukar känna sig trygga med vattengång eftersom de hela tiden har kontakt med marken. Efter en lugn introduktion brukar därför de flesta vara okej med denna träningsform då det inte längre ger samma obehag.

Vilka hundar behöver rehab?

Förutom ren rehabilitering finns därtill många andra användningsområden, där några kan vara:

  • Post-operativ rehabilitering (efter operation).
  • Skador och sjukdomar i muskler, ligament och skelett.
  • Rörlighetsträning för hundar artos andra ledproblem.
  • Träning för överviktiga hundar.
  • Träna för styrka, rörlighet, koordination, kondition och balans.
  • Uthållighets- och styrketräning för tjänste- och tävlingshundar.
  • Allmän motion och styrketräning för alla hundar.

Är du intresserad eller har några frågor om tjänsten så mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så berättar vi mer!

 

Hundpensionat

Vill du också att din hund ska gå på Changdobels?

Läs mer om våra hunddagis här

Till våra hunddagis
Hundpensionat

Lämna hunden hos Changdobels när du åker på semester

Vi har pensionat i Täby

Till hundhotell