changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels

Rehab & friskvårdscenter har nu öppnat på Danderyd

Danderyd Hunddagis

Av 31 jan, 2019

Nu har Changdobels Danderyd rehabcenter öppnat sina dörrar!

Nu är äntligen byggnationen av Changdobels Rehab klar! Efter mycket planering, ombyggnationer och justeringar är vi äntligen i mål.

Ett center som är en fortsatt utveckling av Changdobels satsning på hälsovård och riktat till alla hundar som är i behov av rehabilitering, men som också kommer erbjuda hälsoundersökningar, rörlighets- och motionsträning, rådgivning och mycket mer.

Hundfysioterapeut & Veterinär

Cassandra Wikgren som är utbildad hundfysioterapeut kommer tillsammans med Changdobels egen veterinär Giulia Li Donni hålla i all träning och utföra behandlingar som kommer kunna individanpassas efter alla ändamål.

Bokning och uppföljning

Du som kund kan likt andra tjänster starta ett abonnemang eller boka enstaka tillfällen där ni tillsammans lägger upp en plan för just din hund.

Alla kommer också få en personlig träningslogg där varje tillfälle antecknas för att enkelt kunna följa upp utveckling och progression. Behöver din hund exempelvis ett schema för att bygga muskler eller gå ner i vikt går detta således att skräddarsy helt efter era önskemål. Du som dagiskund har därtill möjligheten att låta rehaben ske under tiden hunden är på dagis och väljer sedan själv hur ofta detta ska ske; där alltifrån daglig rehabilitering till vecko- eller månadsvis går att boka.

hundrehab treadmill

Rehabilitering och friskvårdsträning

För rehabilitering och friskvårdsträning erbjuder vi vattenträning – sk. water-treadmill – som är en vattenburen träningsform där hunden går på ett rullband i vatten. Denna typ av träning har varit en mycket framgångsrik rehabiliteringsform för många olika sorters skador och ledproblem under många år. Fördelen till skillnad från traditionell simning är att hunden här måste använda alla fyra benen för att ta sig framåt och inte bara frambenen. Vattnet i sig ger ett motstånd samtidigt som det avlastar lederna, vilket gör att musklerna mjuknas upp och hundens rörelsemönster kan kontrolleras. Detta stärker på sikt hela den längsgående rygg- och benmuskulaturen, stimulerar hela rörelseapparaten och är dessutom avslappnande. Vattennivån och hastigheten kan sedan regleras för att skapa en helt individanpassad träning vilket ökar förutsättningarna för en bra rehabilitering.

Även hundar som inte är så förtjusta i att bada brukar känna sig trygga med vattengång eftersom de hela tiden har kontakt med marken. Efter en lugn introduktion brukar därför de flesta vara okej med denna träningsform då det inte längre ger samma obehag.

Laserbehandling är också ett alternativ. Det kan hjälpa till att mjuka upp muskler och leder och är även väldigt skönt för hunden.

Annars kan du ge din hund en mysig massage eller träning med pilatesboll. Alla hundar är olika, så det finns något för dem flesta. Vår hundfysioterapeut och veterinär samarbetar för att ge din den bästa träningen. 

Om du vill se hela utbudet eller bara läsa mer om rehabcentret, så finns all information på vår hemsida.

Vilka hundar behöver rehab?

Förutom ren rehabilitering finns därtill många andra användningsområden, där några kan vara:

  • Post-operativ rehabilitering (efter operation).
  • Skador och sjukdomar i muskler, ligament och skelett.
  • Rörlighetsträning för hundar artos andra ledproblem.
  • Träning för överviktiga hundar.
  • Träna för styrka, rörlighet, koordination, kondition och balans.
  • Uthållighets- och styrketräning för tjänste- och tävlingshundar.
  • Allmän motion och styrketräning för alla hundar.

Är du intresserad eller har några frågor om tjänsten så mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så berättar vi mer!

Rehab & Friskvård