changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels

Att synas i mörkret räddar liv

Hundiversum Hunddagis

Av 10 okt, 2018

Nu kommer mörkret över oss här i Sverige och det är dags att ta fram sina reflexer och lampor innan man går ut.

Jag som kör bil vet hur viktigt det är att synas i mörkret, då jag ofta ser folk när det hade varit för sent. 
Har man ingen reflex men har ljusa kläder på sig så syns man på 300 meters avstånd om bilen har helljus på och 60 meter om bara halvljusen är på. Har man mörka kläder så syns man inte förrän på 150 meters avstånd i helljus och ynka 20-30 meter i halvljus. Räknar man in tiden det tar för föraren att se dig till att handla därefter och dessutom tänker på att alla förare inte har koll på sin omgivning 100% av tiden så tar man verkligen en stor risk genom att inte ha reflex när man är ute och går. Har man däremot reflex syns man på 125 meters avstånd i halvljus och på hela 450 meter i helljus. Det gör alltså väldigt stor skillnad och kan rädda både ditt och din hunds liv.

Vi på Hundiversum har en reflexväst från Hurtta som kan rädda just din hunds liv.

hurtta lg polar vest yellow autumn2015

Hurttas Polar väst är försedd med effektiva 3M-reflexer och är laminerad med en Houndtex-skyddshinna som gör den vattentät. Den är tillverkad av ett Sofshell-tyg som är elastiskt, vilket gör att den ger efter när hunden rör sig och inte prasslar. Denna modell är åtsittande och skyddar även hundens bröstkorg. Västen passar väldigt bra för både sport, jakt och daglig motion men är värmande så rekommenderas inte på sommaren. Vid nacken sitter en infolapp där du kan skriva ditt telefonnummer. 

Vi har även:

Blinkande relfexhalsband från Dogman som är stöt- och vattentåliga och syns upp till 200 meter. Det finns olika inställningar för blinkande och fast sken.

IMG 6999

Koppelförlängare med reflex från Dogman och Karlie Safety Blinki lampa som är vattentät och syns upp till 800 meter.

IMG 7002

All for paws K-nite koppelrem med blinkande/fast sken som syns upp till 100 meter.

IMG 7001

Glöm inte att alla våra kunder har 7% rabatt på hela vårt sortiment!