changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels

Hurtta täcken för alla väder

Nyheter från Changdobels

Av 22 nov, 2016

När vi människor ska vistas ute under en lång tid ser vi till att förbereda oss noggrant. Vi laddar upp med varma och tåliga kläder samt ordentliga skor. Varför inte tänka likadant när vi tar med våra fyrfota vänner ut i naturen?

Det är lätt att avskriva hundtäcken som ytterligare en onödig modeaccessoarutan något viktigt syfte. Ett hundtäcke kan dock vara mer än så. När man arbetar eller tränar med sin hund i skog och mark eller vid kustlandskapet kan det många gånger råda riktigt tuffa förhållanden, särskilt under vinterhalvåret. Ett hundtäcke hjälper dig att hålla din hund varm, torr och skyddad från isande vindar. Många tillverkare väljer också att integrera reflexer på olika sätt vilket ökar säkerheten under det mörka vinterhalvåret.

Hur väl din hund står emot kylan beror bland annat på ålder, storlek, fysik och päls. Olika hundraser klarar av förklarliga skäl vinterkylan bättre än andra. Förutom egenskaperna hos hunden beror påfrestningen givetvis på väder och vind samt hur lång tid ni skall vistas i sådana förhållanden.

Ett hundtäcke är ett användbart hjälpmedel mellan tränings-/arbetspass eller annan fysisk prestation. Det skyddar hundens viktigaste muskelgrupper från alltför snabb nedkylning. Ett täcke kan med fördel därför användas efter avslutad aktivitet eller i paus för att undvika muskel- och ligamentskador.

Det finns idag ett stort utbud av hundtäcken i olika storlekar, färger och stilar, allt för att tillgodose så många olika individer och varierande behov som möjligt. De flesta vintertäcken är dessutom både vind- och vattentäta, vilket bidrar till att inte bara hålla hunden varm utan även torr. Det man ska tänka på när man väljer ett hundtäcke är att se till att det inte påverkar hundens rörelsefrihet. En bra passform och att täcket sitter stadigt på plats är A och O om det ska fungera som ett hjälpmedel under en lång och aktiv dag ute i naturen. Kom in så hjälper vi dig att hitta rätt!

Nedan kommer olika förslag på endel av vårt utbud:

Hurtta Summit Parkasjacka

Hurtta Out Summit parka är ett vattentätt och lätt fodrat hundtäcke för promenader och andra aktiviteter i blött, kallt och skitigt väder. Täcket är tillverkat i tåligt och lätt material som effektivt skyddar mot regn, blåst och kyla och har ett mjukt och skönt innertyg av fleece. Täcket är utrustat med en mängd användbara funktioner, såsom effektiva 3M-reflexer, justerbart bälte och krage och återförslutningsbar öppning för sele. I de mindre storlekarna (20-25cm) finns en inbyggd sele. Täcket värmer effektivt upp hundens känsliga muskelgrupper. Hurtta Out Summit Parkasjacka är lätt att rengöra med en fuktig trasa men går även utmärkt att tvätta i tvättmaskin.

Hurtta Slush Overall

Hurtta Out Slush overall är ett högklassigt hundtäcke som skyddar din hund mot regn, smuts och lera. Midjan, halsen och och benen kan enkelt justeras, vilket gör overallen bekväm för hunden att springa och leka i. Overallen är framtagen för krävande förhållanden och passar bra för hundar och människor som inte låter vädret utgöra ett hinder för motion. Yttertyget är laminerat med vattentätt Houndtex-membran som andas och är bekvämt för hunden samtidigt som det är tillräckligt slitstarkt för att klara av tuffa tag vid bus. Tack vare de högklassiga 3M-reflexerna ökar täcket din hunds säkerhet under promenader i höst- och vintermörkret.

Hurtta Outdoors Ultimate Värmetäcke

Hundtäcke som lever upp till hundägarnas stigande krav på skyddande och bekväma hundkläder. Täcket till hunden ger ett utomordentligt skydd och isolerar värmen effektivt vid långvarig vistelse under kalla förhållanden. Den lämpar sig särskilt väl för hundsport under vinter månaderna då långvarig exponering i kyla och drag inte kan undvikas. Anpassad för brukshundar som aktivt utövar hundsportgrenar eller annan aktivitet. Materialet är laminerat med en vattentät Houndtex®-hinna som andas och håller hunden torr och varm även under långa träningspass. Den höga kragen, det skyddande frampartiet och den långa bakre fållen skyddar de muskelgrupper som är viktigast för hundens värmeproduktion, halsen och bröstkorgen. Även känsliga hundar kan röra sig obehindrat tack vare det smidiga och ljudlösa materialet. Egenskaperna hos detta ytterst tekniska sportplagg förbättras av den justerbara kragen, halsöppningen, midjan och den skyddande bakre fållen. På ryggsidan finns en koppel öppning för både halsband och sele. Jackan har effektiva 3M-reflexer på flera ställen.

Hurtta Outdoors Torrent Regntäcke

Hurtta Torrent regntäcke (jackan) är gjord i ett material kallat Houndtex som har tagits fram för krävande förhållanden. Jackan skyddar effektivt mot regn och blåst. Perfekt för hundar med lång och mjuk päls, när pälsen absorberar fukt och har en fuktig lukt länge efter promenader. Materialet är behandlat med ventilerande och vattenavvisande Houndtex®. Det är mycket lättare och snabbare att använda produkten än att tvätta en långhårig hund. Jackan torkar snabbt i ett luftigt utrymme och kan snabbt användas igen för nya promenader i regnet. Regnjackan är utrustad med ett justerbart bälte och en hög, skyddande krage. Eftersom sticklåset är placerat på ryggen, är jackan lätt att klä på och av. Högklassiga 3M-reflexer ökar hundens säkerhet under den mörka årstiden.