changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels

Hur du kan hjälpa din hund om den är rädd för fyrverkerier

Changdobels Magasin

Av 29 dec, 2016

Nu börjar det nya året närma sig vilket kan innebära en stor rädsla för våra bästa vänner. Många hundar är rädda för fyrverkerier och smällare.

Ljudrädsla är mycket vanligt och kan ta tid att träna bort – vissa hundar vänjer sig aldrig. Men det finns möjligheter att göra det enklare för hundar under den här tiden på året.

  • Skapa en trygg plats åt din hund. Kanske har ni ett rum som är lite mer ljuddämpat? Täck för fönster, ha en tv eller radio med lite högre ljud på som får bort en del av ljudet från smällarna.
    Badrum brukar ofta vara lite mer dämpade från ljud utifrån.
  • Testa Adaptil – Innehåller ett feromon som verkar lugnande och finns både som halsband, spray eller doftgivare som man sätter i vägguttaget.
  • Man kan uppsöka veterinär som kan skriva ut ångestdämpande eller lugnande medicin som man kan ge kring nyår för att hjälpa hunden.
  • Åk till ett ställe där det smäller mindre, kanske har ni ett landställe lite längre bort från civilisationen eller känner någon vars hus man kan låna kring nyår?
  • Besök något av hotellen ute vid Arlanda, där är det förbud mot smällare och raketer.

Till oss på Changdobels - Täby Hundcenter kommer det många hundar som är ljudkänsliga kring jul och nyår. Då vi ligger en bit ifrån där det smäller brukar det vara lugnare hos oss. Vår byggnad är ljudisolerad och vi har ljudanläggning både inomhus och utomhus. Under nyårsnatten har vi på musiken hela natten så att hundarna kan känna sig trygga.