changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels

Konditionsträning på Hundiversum

Hundiversum Hunddagis

Av 8 feb, 2018

Behöver din hund extra motion? Ny aktiveringstjänst hos oss på Hundiversum

Långa promenader i all ära, men många hundar behöver idag ytterligare motion av olika anledningar. I synnerhet aktivitet där pulsen höjs över promenadnivå och över längre tid är nödvändigt för en signifikant förbättring av konditionen och hälsan.

Vi på Hundiversum har nu köpt in ett löpband för just detta ändamål och kan därför erbjuda en ny aktivteringstjänst utöver våra vanliga promenader.

Konditionsträning på löpband innebär många fördelar då det är enkelt att kontrollera hastighet, motstånd och varaktighet och därmed skapa individanpassade program för alla hundar. Då allt sker inomhus gör det också möjligt att erbjuda tjänsten året om. Eftersom kondition är en färskvara har det stort värde för att inte tappa för mycket när det inte alltid går att springa ute.

Tjänsten kommer att kosta 30kr per 10 minuter, inkluderat stretching, och kommer sedan att anpassas efter hundens behov och förutsättningar där både tid, hastighet och frekvens kan justeras. Syftet kan vara alltifrån viktnedgång och konditionsförbättringar till att bara lunka i lugn fart för att mjuka upp leder och få ökad rörlighet.