changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels

Ta hand om din hund i vinter

Changdobels Magasin

Av 12 jan, 2017

Soliga dagar, vit snö överallt och långa promenader, det både låter och är härligt men kyla och snö är även förenat med endel faror för din hund. Vi vill göra er uppmärksamma på några faror som din hund kan råka ut för under vinterns årstid. 

Skydda tassarna

Snö och vägsalt fastnar ofta på hundarnas tassar och därför blir trampdynorna extra utsatta under denna årstid. Skölj av tassarna efter promenaden om hunden varit i kontakt med vägsalt eller fått "snöbollar" i pälsen. Går hunden runt och är fuktig mellan trampdynorna kan hunden få fukteksem. Hundar med lång päls mellan tassarna är extra utsatta, klipp därför gärna bort lite av pälsen runt tassarna för att minska risken av klumbildning. Det är även viktigt att smörja hundens tassar/trampdynor för att minska risken för uttorkning. Hos oss finns ett flertal bra tassalvor ni kan inhandla.

Glykolförgiftning

När glykol runnit ut under vinterhalvåret rinner den inte undan lika snabbt som under de andra årstider eftersom marken är frusen och kall. Glykol är sött pch många hundar slickar därför i sig detta. Om en hund fått i sig glykol och visar symptom som ökad törst, blir kissnödig, kräks eller vinglar är hunden troligtvis förgiftad. Kontakta därför alltid veterinären vid misstanke av en glykolförgiftning

Halk- och köldskador

Promenaden en bra vinterdag är oftast underbara men kan även innebära endel skador på hunden. Hundar som är små och unga klarar sämre av kylan än stora hundar. Vid kalla dagar kan man sätta på en jacka/täcke på sin hund för att minska risken för nerkylning. Se även till att inte stå stilla för länge eftersom hunden tappar värme snabbt och kan frysa. Vid -10 rekommenderas att man inte lämnar hunden utanför affären, skolan mm, dels för att bli skrämd, stulen men även få köldskador när den sitter ner och väntar. Låt hunden inte springa okontrollerat på hal is, hård snö, om hunden halkar och får ett snesteg kan hunden få ledskador och muskelbristningar. 

Vi försöker alltid se till hundens bästa och har därför både tasssalvor, täcken och andra bra produkter till er hund på våra enheter. Välkomna in till oss på Changdobels och få hjälp av vår kunniga personal.