changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels

Frågor och svar Hundiversum Hunddagis

Hundiversum Hunddagis

Av 20 aug, 2018

Vi såg nyss en artikel ifrån Härliga hund om fem frågor som man skall ställa till sitt tänkta eller nuvarande hunddagis så vi tänkte svara på dem här! 

1. Hur många hundar är det i dem olika grupperna?

Vi går alltid efter jordbruksverket och länsstyrelsens regler hur många hundar som får vara i ett visst rum. Det man gör är att man måttar ut rummets kvadratmeter och sedan mäter mankhöjden på alla hundarna. Den minsta hunden skall alltid räknas som den största och det är därifrån vi huvudsakligen utgår ifrån. 

Eftersom vi har olika storlekar på rummen så varierar också antal hundar i olika rum. Man får självklart också tänka på vilka hundar man sätter tillsammans i ett rum så dem skall bli så balanserade så möjligt. 

2. Har hunden en lugn plats att ligga på?

Vi har både sängar, soffor, plastbäddar och tygbäddar i alla rum som hundarna har att välja på, men många utav hundarna föredrar att ligga på en mysig hundfilt på golvet. 

3.Hur mycket aktivitet erbjuder dagiset?

Vi erbjuder både 2st långpromenader då vi går i skogen, förbi häst/ & kohagarna eller runt sjön som ligger en liten bit bort. Vi anpassar promenaderna efter gruppens aktivitet och självklart får dem vara ute i våra rastgårdar minst en gång per dag där dem får busa med sina kompisar eller bara njuta i gräset. 

4. Löptikar och okastrerade hanhundar?

Vi tar emot både okastrerade hanhundar och löptikar. Löptikarna hålls i separat rum och vi är mycket noga med att våra hanhundar ej skall gå upp för mycket i stress när dem är på dagis pgr av våra löptikar. Dem hundar som inte klarar av att vara i samma byggnad som löptikar görs en individuell utredning på om dem kan vara kvar på dagiset, många utav våra hanhundsägare har valt att kastrera sina hundar om dem inte är tänkt i avel vilket såklart underlättar för oss på dagis. 

5.Vaccinationer

Vi kräver att hunden är DHPPI vaccinerad. Dvs mot parvo, valpsjuka, smittsam leversjukdom samt kennelhosta. 


Vill du veta mer om vad som står i vårt avtal så kika in här! eller vill ni läsa mer om våra vanligaste frågor så klicka in här!