changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels

Hundtips! Bra att veta inför sommaren!

Changdobels Magasin

Av 27 mar, 2017

Glöm inte att det inte är bara fästigarna som vaknar till liv så här års, det gör även huggormarna. Blir din hund huggormbiten så kom ihåg att hålla din hund så stilla som möjligt för att inte giftet skall sprida sig. Bär om möjligt tillbaka din hund och åk direkt till veterinären!

Något som är väldigt omtalat är att man inte skall ha sin hund i bilen när det är varmt ute, tänk också på att undvika asfalt så mycket som möjligt. Asfalen kan bli väldigt varm och orsaka brännskador och smärta på din hund tassar. Sätt gärna ned en hand på asfalten för att själv känna själv hur varm den är!

Om din hund inte druckit tillräckligt med vatten så finns aptus vätskeersättningstabletter att köpa hos oss på Changdobels. Dessa tabletter kan vara väldigt bra att ha med sig på semestern eller i bilen om din hund skulle bli väldigt trött eller snurrig i sommarvädret.

Ett annat bra tips i förebyggande syfte är att lägga en korv i vattnet, det går också bra att frysa vatten med lite olika godisbitar i för att göra en go sommarglass till din hund.

Om din hund fått i sig något som ni misstänker vara farligt så kontakta giftinformationscentralen på  08-33 12 31. Ni kan också ringa er närmaste veterinär. 

 

Glöm inte att hos oss hittar du kylmadrasser, vattenleksaker och massa annat roligt inför sommaren!