changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels

Hundtips att tänka på vid kallare väder under hösten

Changdobels Magasin

Av Malin 2 okt, 2019

Nu kommer kylan och regnet, så nu är det viktigt att hålla sig varm. Detta gäller såklart också era hundar.

Det finns massor av varma täcken, jackor och regnjackor att välja mellan. Vi på Changdobels vill därför ge er lite tips på sådant vi tycker din hund kan behöva under höstmånaderna. Höstvädret för som vanligt med sig regn. Då kan det vara bra med en regnjacka till hunden, gärna en som är fodrad och ger lite värme i kylan. Även din hund uppskattar att hålla sig torr i rusket och regnet.

dog jacket

Det blir allt kallare och kallare, särskilt på morgonen och kvällen. Vi rekommenderar en lite varmare jacka, som även är vattenavstötande. Senare på vintern kan man även ha en extra tröja under om din hund är riktigt frusen. Jackan ska vara bekväm och lätt att röra sig i.


Fryser din hund?

Om du har en hund med väldigt tjock päls så kanske en jacka inte behövs, men hundar som bara har ett lager tunn päls kommer behöva lite hjälp att hålla sig varma. Oftast spänner sig hundarna när dom fryser vilket inte är bra för muskler och leder. Hitta vad som passar din hund bäst. 

Misstänker du att din hund fryser, tveka inte att fråga oss om råd!


Tassvård

En annan sak som kan vara viktig att tänka på är din hunds tassar. Nu blir luften torrare, samtidigt som marken är fuktigare.  Om du vill undvika torra och spruckna tassar så kan du prova tassalva. Tassalva återfuktar och skyddar tassarna från att bli för torra och spruckna. Detta är särskilt viktigt när det börjar sandas och saltas på gatorna.

Läs mer om tassvård här.

IMG 20191001 150929


Vi på Changdobels hoppas dessa tips kommer hjälpa i höstmörkret. Håll både dig själv och din hund varm i höst.