changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels

Planera semestern med hund

Changdobels Magasin

Av 25 apr, 2017

Här kommer några tips på resemål/aktiviteter i sommar där du kan ha med din hund!

Camping/vandra med hund

Det finns många fina vandringsstråk att gå med sin hund på! Gå gärna med i Facebook gruppen vandra med hund i Sverige där finner ni en hel del goda råd!

 • Tjockare filt att sova på
 • Handduk att torka av leriga tassar med
 • Mat och godis såklart, mät upp rätt mängd så du slipper släpa på mer än du behöver
 • Mat- och vattenskål. Antispill skål
 • Vattenflaska, om ni är ute och går och inte har med vattenskålen
 • Hundbajspåsar, beror ju på hur långt ute i skogen man är, men vis av erfarenhet vill jag aldrig vara utan …
 • Långt koppel
 • Sele, så kan du ha händerna fria när ni promenerar
 • Fästingplockare, om man inte använder händerna
 • Första hjälpen
 • Vätskeersättning

Hyra boende på Öland

Här kan du se Ölands alla fyrar, borgar, slott, kyrkor, fornminnen, värdekvarnar & världsarvet på södra sidan!

Hyra stuga på Gotland

På Gotland finns det många fina många fina platser att besöka! Tex:

 • Blå lagunen
  Många av Gotlands gamla kalkbrott är numera vattenfyllda, bland annat det brott som fått namnet Blå lagunen. Sommartid är det gamla stenbrottet en mycket populär badplats.
 • Asunden
  Vid ön Asunden öster om Slite finns ett av Gotlands mest sevärda raukfält.
 • Dalmansporten
  Dalmanstornet i Visby är ett försvarstorn byggt kring en ursprunglig port i Ringmuren. Via trappor inne i tornet kan man ta sig upp flera våningar och titta på utsikten genom tornets gluggar.

Astrid Lindgrens värld

Öppettider 29Maj till 27Augusti

High Chaparral

Äventyr & upplevelser i Western tema för hela familjen

Kneippbyn

Sommarland, äventyrspark, god mat, konserer, teater & en massa andra roliga saker!

Ystads djurpark

Öppettider 29/4-1/10

Ölands djur och nöjespark

se hemsida för öppettider http://www.olandsdjurpark.com/infor-besoket/oppettider-priser/

Furuviksdjurpark

se öppettider här
http://www.furuvik.se/infor-besoket/Oppettider/

Storforsen, Älvsbyn

En naturupplevelse som är som en saga. Den vilda dånande forsen, de vidsträckta klipporna, den trolska urskogen och de svalkande doppen i Döda fallet är något ­alldeles speciellt. Ett 125 hektar stort ­naturreservat som är mycket lättillgängligt tack vare träspångar och uppmärkta stigar. Här finns också många fint iordninggjorda ­grillplatser, och den växtintresserade kan njuta av den rika floran med arter som linnéa, guckusko, tätört, norna och ­nyponros. Ha inte bråttom när du besöker Storforsen. Här kommer du vilja stanna länge, länge.

Skuleskogens Nationalpark

Vandra i flera dagar, bo i naturen och låt dig omslutas av den vilda storskogen. Eller ta en dagsutflykt för att beskåda världens största landhöjning och den helt unika miljön.
Vandringen till Slåttdalsskrevan från södra entrén är tre kilometer lång, och även om det är en höjdskillnad på 200 meter och stundtals tufft uppför så är det definitivt värt det! Den 30 meter djupa skrevan för genast tankarna till helvetesgapet i Ronja Rövardotter, och utsikten på toppen av berget får dig garanterat att tappa andan.   Varbergs fästning, Varberg
Denna fästning vid havet är förstås ett besöksmål i sig självt, som den ståtliga ­historiska byggnad den är. Men besöket får så mycket mer liv om man hänger på en dramatiserad visning på fästningen. Vi ­förflyttas direkt till den tid då fästningen är nybyggd och den danske kungen Christian IV regerar över Halland. Särskilt spännande för barnen, men klart intressant och ett kul sätt att fräscha upp historiekunskaperna även för de vuxna.


Tällberg – slappna av vid Siljan

Åh, denna ljuvliga plats vid Siljan! Den lilla byn med de vackra vyerna, de många ­timmerhusen i falurött trä, de trivsamma hotellen, restaurangerna... Njut av en sommar­helg med fokus på lugn och ro. Handla i mysiga butiken Millamollis, unna dig spa på hotell Dalecarlia, bada i sjön, besök hantverkare, beundra utsikten, ta en fika på Holens kaffe­stuga, ät en god middag på anrika hotell Klockargården och må bra!

Fjällbacka

Mer sommar än så här blir det inte! Västkustens ljumma, salta vindar, och en stor uteservering med god stämning precis vid havet med utsikt över hamnen. Bryggan i Fjällbacka är en favorit i det lilla pittoreska samhället, framför allt på grund av läget. Bistron håller öppet hela dagen med diverse rätter på menyn, liksom kaféutbud och en barnbuffé för de yngre gästerna. Bryggan är också hotell med 32 rum, och det går utmärkt att ta båten hit för den som vill. Tyrislöt, Sankt Annas Skärgård
Liten by på Norra Finnö som är en riktig sommaridyll belägen i Sankt Annas ­skärgård, i Söderköpings kommun. Ta dig hit med hjälp av Skärgårdslinjen, som ­stannar på flera öar i Östgöta­skärgården. Vid mysiga Tyrislöt camping finns också en gästhamn. I byn ligger också Sankt Anna skärgårdsmuseum som drivs av ­hembygdsföreningen. ­Förutom en ­utställning om skärgårdsbornas liv genom tiderna finns också en natur- och kulturstig att gå.

Bra att ha med sig under semestern!

Tips för bilen

- Om bur används ska den tillåta att hunden kan stå upp, snurra runt och ligga bekvämt. Vänj hunden vid buren i god tid innan avresan. Ställa fram buren hemma och använd den för kortare utflykter innan ni ger er av på en längre semesterresa. 

- Lämna aldrig hunden obevakad 

- För att mata precis innan resan för att undvika åksjuka under bilfärden. 

Ta en lång promenad innan avresan för att göra av med överskottsenergi.

- Vatten- och matskål

- Mat, vatten och "godis" (ev. mediciner)

- Bajspåsar, extra koppel och halsband

- Leksaker 

- Ev. korg/bur att sova i el. filt som känns "hemma".

- vätskeersättning

På resmålet

- Planera in aktiviteter med hunden i åtanke.

- Se till att ha back-up för de gånger du inte kan ta hunden med dig.

- Håll alltid hunden kopplad på offentliga platser.

- Fråga på hotellet om tips på bra promenadområden.

Vi reserverar för felaktiga uppgifter, dem olika platserna kan ha ändrat sina uppgifter om hundarna är välkomna eller ej! Ta alltid i kontakt med dem olika företagen innan ni bokar!

 

Glöm inte att vi på changdobels gärna tar hand om din hund!! 

Boka en pensionatsplats här!