changdobels hemsida laddas nu Changdobels ikon loader

Laddar Changdobels

Hur får jag min hund att sluta dra i kopplet?

Changdobels Magasin

Av 26 feb, 2018

Drar din hund i kopplet?

Lugn, ni är inte ensamma! Att gå fint i kopplet kan vara väldigt svårt för vissa hundar, speciellt aktiva hundar med mycket energi.

Här nedan har vi på Changdobels listat våra bästa sätt som kan hjälpa er få bättre samband med er hund.

1. Träningsteknik vid hundmöten

Alla har sin egen favortit vid hundmöten, nedan listas olika metoder från pesonal på Changdobels

  1. Varje gång hunden drar till i kopplet, stanna!
    Varje gång hunden drar till så stannar du och lockar hunden tillbaka till dig. Backa så den helt enkelt får följa dig tillbaka, sen går ni framåt igen och så fort den börjar dra gör man om samma sak. Man kan locka tillbaka hunden med godis så den går följsamt. Det ska aldrig löna sig att dra framåt. Glöm inte att berömma massvis när den går fint. (Frida Hultgren, | Changdobels, Gärdet hunddagis)
  2. Varje gång hunden drar till i kopplet, Stanna inte upp!
    Stanna inte upp (om du inte har en träningsmetod som fungerar bäst så för dig och din hund) och håll lite kortare koppel utan att hålla det för spänt. När du håller spänt koppel och/eller stannar så märker hunden att det är något du reagerar på och risken att hunden reagerar är då större. Bäst är att bara gå vidare och avleda hundens uppmärksamhet med godis om det behövs. Låt inte din hund hälsa på andra hundar utan att först prata med hundföraren och se ifall det är okej. Risken för bråk mellan hundar är ingening man vill ta. (Caroline Hedenskog | Changdobels, Hundiversum Hunddagis)

  3. Vanligaste misstagen under möten med andra hundar
    Cassandra Wikgren, hundfysioterapeut och platschef på Changdobels, Hundiversum hunddagis har i denna artikel: "Fem vanligaste misstagen under möten med andra hundar" listat de vanligaste misstagen man gör under möten med andra hundar.

2. VGW selen gör promenaden behaglig både för hunden och ägaren

Det finns olika hjälpmedel man kan använda om man behöver, bland annat en anti-drag sele. På Changdobels säljer vi den populära VGW selen som är känd för att ha en anti-drag effekt. 

Det som skiljer VGW-selen från andra selar är att kopplet fästs på bogen istället för på ryggen, vilket resulterar i att du kan hålla emot och bromsa oavsett kraft hos hunden. Effekten av att kopplet är fäst på bogen blir att hunden vänder upp mot dig när den drar, istället för att fortsätta framåt, vilket främjar kontakt med din hund.

Om man har en hund som drar eller rycker i kopplet under promenader, eller som barnen tycker är för stark för att själva promenera med hunden, är VGW-selen ett bra alternativ!

vgwsele changdobels

3. Låt hunden få springa av sig

Märker du att din hund har väldigt mycket energi så finns det allmänna hundrastgårdar man kan gå till så hunden får springa av sig.

4. Hundkurser

Det finns kurser över hela Stockholm med önskad inriktning. Vi på Changdobels erbjuder hundkurser i mån av tid. Kolla på vår sida för hundkurser om någon koppelkurs finns planerad.